Pastís de carn amb patata
INGREDIENTS
- 4 patates
- 1/2kg de carn picada
- 1 pastanaga
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 2 allets
- 4 cullerades de tomàquet triturat
- formatge ratllat
- formatge crema
- Nou moscada
- Llimona
- Pebre negre
- Llorer
- Oli i sal
PAS 1
En un bol posem la carn recentment picada, pot ser tant de vedella o barrejada vedella i porc si vols més melositat, i li afegim el julivert, el suc de 1/2 llimona, sal i pebre. Removem bé, i la deixem durant 1 hora reposant. Mentrestant en una olla courem les patates uns 20 minuts amb abundant aigua i sal
PAS 2
En una paella a foc mitjà posem un rajolí d’oli d’oliva i li afegim la ceba, talladeta a trossets petits, juntament amb els alls. Quan la ceba aquesta ben escalfada li afegim les pastanagues i el pebrot verd tallat en quadrats petits.
Més tard, quan les verdures estan tendres li afegim el tomàquet triturat o fregit, remenem una mica i afegim la carn. Deixem que es cuini durant uns 5 minuts i reservem bé.
A part xafem les patates per a fer un puré i li afegim una mica de nou moscada i el formatge crema. Removem fins a tenir una pasta homogènia.
PAS 3
Es el moment de muntarem el plat! En primer lloc posem un motlle i en el fons posem una capa de puré de patates, una altra capa de carn amb les verdures, i així fins a completar dues capes de patates i altres dues de carn. Finalment cobrim amb formatge ratllat i enfornem uns 25 minuts a 200º, depén una mica del forn. I ja tenim la nostra recepta llesta!
Bon profit!