Gulasch hongarès
Una recepta de la Núria
INGREDIENTS
- 1 kg de vedella
- 2 allets
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1/2 porro
- 2 tomàquets
- 1/2 pebrot vermell
- 1 xile
- 2 gots de vi blanc
- 2 gots de vi negre
- 1 cullerada de comí
- 1 cullerada de pebre vermell
- 1 fulla de llorer
- farina
- julivert
- oli d’oliva
- sal i pebre
PAS 1
Pelem i piquem els allets, la ceba, el porro i la pastanaga. Tallem el pebrot vermell en dauets. Ratllem els tomàquets. Tallem el xile per la meitat, a lo llarg i li traíem tots els pinyolets. Reservem totes les verduretes.
PAS 2
Posem sal i pebre al gust a la carn i la cobrim amb la farina. Posem en una cassola amb un rajolí d’oli d’oliva i marquem la carn perquè quedi ben sallada per tots els cantons. Després la traíem de la cassola i la reservem.
PAS 3
Amb la mateixa cassola posem més oli i sofregim l’all picat, la ceba, la sal i el pebre. Afegim la pastanaga, el porro i el pebrot vermell i sofregim uns minutets més fins que les verduretes estiguin ben toves.
PAS 4
Afegim el tomàquet ratllat i deixem que es cuini tot junt fins que redueixi. Després li afegim el xile, el comí, el pebre vermell, la fulla de llaurer, la carn i el vi. Ho deixem coure unes dues hores a foc lent. Un cop passades les dues horetes ja tenim la nostra recepta a punt! No cal deixar reposar, ho servim ben calentet, empolvorarem una miqueta de julivert per sobre i a gaudir!