Conill al forn
INGREDIENTS
- 1 conill a quarts (Si és l’IBÈRIC millor)
- 2 cebes mitjanes
- 4 patates
- 1 got de vi blanc
- Pebre negre
- Romaní
- Farigola
- Oli i sal
La carn de conill és molt sana, es tracta d’una carn blanca que conté poca proporció de greixos i és per això que es pot consumir amb una freqüència superior (2-3 cops per setmana)
També ens aporta proteïna d’alta qualitat amb tots els aminoàcids necessàris per al manteniment de les nostres estructures corporals.
A més, el seu contingut en colesterol és baix, per la qual cosa la fan molt recomanable per prevenir malalties cardiovasculars. També destaca pel seu contingut en vitamines del grup B com la B12 necessària per la formació de cèl·lules sanguínies i la B3 i B6 que intervenen en el metabolisme energètic.
Penseu en la carn de conill a l’hora de planificar els vostres àpats, és una carn molt saludable per a tothom! A continuació us deixem una recepta molt fàcil i que agradarà a tota la família!
PAS 1
Escalfem el forn a uns 200 graus. Mentre esperem, posem sal i pebre al gust al conill.
PAS 2
En una safata de forn posem un primer pis de ceba tallada “a la juliana” i hi afegim sal i pebre al gust. A sobre hi posem les patates, les tallem per la meitat i hi afegim una mica d’oli. Hi afegim el conill prèviament tallat a quarts.
PAS 3
Reguem tot amb un got de vi blanc, afegim el romaní i la farigola. Posem la safata al forn uns 50 minuts, fins que veiem aquell color dauradet que tant ens agrada i llest! Traiem del forn i deixem reposar uns minutets. Per decorar hi posarem algunes rametes de farigola o romaní fresc.
Bon profit!