Filet de porc ibèric rostit
Una recepta de l’Ana
INGREDIENTS
- 1 filet de porc IBÈRIC o Duroc
- 3 tomàquets
- 2 dents d’all
- llorer
- 2 cebes
- Pastanaga
- 1/2 got de Brandy
- Oli d’oliva
- Farina
- Sal i pebre
PER A 4 PERSONES
PAS 1
Comencem! Agafem el filet i li posem sal i pebre al gust, després el passem per farina.
PAS 2
Anem a per les verdures, pelem les cebes i les tallem per la meitat. Rentem bé els tomàquets i els tallem, com la ceba, per la meitat. Fem el mateix amb la pastanaga, ben neta i la tallem a trossets.
PAS 3
Agafem una cassola i li posem un rajolí d’oli d’oliva i posem el filet perquè és selli. Un cop sellat hi afegim els tomàquets, l’all, els trossets de pastanaga, la ceba i una fulla de llorer. Remenem i deixem uns 15 minuts.
PAS 4
Un cop passats els 15 minuts li afegim aigua fins que el filet quedi del tot submergit i així el deixem que es redueixi. No ens oblidem de remenar de tant en tant. Abans de treure’l del foc afegim el mig got de brandy i el deixem uns minutets més perquè l’alcohol s’evapori.
PAS 5
Traiem la cassola del foc, apartem el filet i triturem tots els ingredients que havíem afegit. Tallem el filet en medallons i posem una mica de sal i la salseta triturada per sobre. Ja veuràs quin plat més bo et queda! Bon profit