Pastis salat de béicon
Una recepta de la Núria
INGREDIENTS
- 1 Pasta de full
- 80 gr de béicon fumat
- 80 gr de pernil serrà
- 250 gr de xampinyons
- 1/2 litro de llet
- 3 cullerades de farina
- 30 gr de mantega
- 3 cullerades de tomàquet fregit
- Nou moscada
- Sal i oli
PER LA BEIXAMEL
En un bol fonem la mantega, retirem del foc i hi afegim la farina. Afegim la llet i batem molt bé fins que veiem una crema sense grumolls.
Afegim el tomàquet fregit i batem fins que bulli. Afegim sal i nou moscada al gust.
Estirem la massa sobre un motlle de pastissos i li donem forma del motlle. Punxem la base de la massa i el posem al forn 15 minuts a 180° i reservem.
PER EL FARCIT
En una paella ben calenta hi posem el béicon i el pernil tallats a dauets petits. Quan agafi una mica de color afegim els xampinyons ben tallats a trossos i ho deixem cuinar tot uns minuts.
Incorporem la beixamel i barregem amb el farcit. Ho avoquem sobre la massa i ho posem al forn uns 25 minuts a 180° aprox. Quan veiem la crosta daurada traiem del forn i deixem reposar uns minuts. Ja tenim llests aquest magnífic pastís que segur agradarà a tota la família! Bon profit!